Kurs

Kurskod Poäng
     
Akutsjukvård* SJUAKU0 200
Medicin 2 MEDMED02 100
Räddningsmedicin SJURÄD0 100
Vårdpedagogik och handledning PEAVÅD0 100
Gy arbete GYARV0 100

 
Kurser märkta med * efter innehåller fyra veckors praktik. Denna inriktning erbjuds inte på orter i Värmland då det krävs att skolan skall vara med i Vård och Omsorgscollege i länet och privata utbildningsanordnare deltar inte i denna regionala del.

Arbetsuppgifter
Undersköterskor har varierande arbetsuppgifter. Man ansvarar för den basala omvårdnaden med fokus på människans personliga hygien och funktion. Att ha en helhetssyn är en förutsättning för att ta vara på vårdtagarens egna resurser samt för att stödja och uppmuntra dem att göra det de själva klarar av.

Undersköterskor på sjukhus
Vanliga arbetsuppgifter är att kontrollera blodtryck, temp och puls samt identifiera och övervaka förändringar hos patienten. De ger information, tröstar och stöttar vid svåra besked och finns till även för anhöriga. I arbetsuppgifterna ingår ofta att beställa mat och tvätt, fylla på förråd samt se till att det är snyggt och städat.

I arbetsuppgifterna ingår att förbereda patienten och all utrustning som behövs innan en undersökning eller behandling. Det ingår även att assistera vid undersökningar och behandlingar samt att dokumentera åtgärder och hälsotillstånd.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.