Företagets travhäst

Borking är en kallblodstravare e: Bork Odin u: Stumne Vilja. Han är född 2014 på gården där företaget har sin bas.

Han står idag i proffs träning i Bollnäs hos en tränare som heter Jan-Olov Åberg. Ni som är intresserade kan besöka Jannes hemsida där de uppdaterar om hästarna och de har även en sida på facebook som heter Stall Jan-Olov Åberg. Vi skall försöka hålla er uppdaterade även här så ni för följa bolagets fina travare.

Under 2016 så har Borking sprungit godkänt premielopp, han har varit på unghästutställning och gjorde samtidigt godkänt körprov. Han har även gjort ett godkänt kvallopp i oktober.  Borking är även anmäld i kallblodsklassikern som körs när hästen är tre och fyra år. Det är olika kvalificeringslopp innan finalerna körs på Östersundstravet och Dannero.

Borking är även anmäld till Biri som är en travbana i Norge och det är ett uppfödningslopp som körs 2017 på hösten.

Ni får här en länk till youtube där Borking springer ett provlopp på ett fint sätt uppe på Huddikbanan. Han har nr 3 och leder loppet efter en kort stund.

https://www.youtube.com/watch?v=vPGD0nkRMb8&sns=fb

Borking

161206

Borking bytte tränare i november men flyttade inte så långt utan blev kvar i Hudiksvall. Jan-Olov Persson är en känd tränare inom kallblodssporten och Järvsöfaks är en av hans hästar som sprungit världsrekord inom travet. Janne som han kallas har även en hemsida som ni kan besöka och ni hittar den här.

www.jop.nu

Borking har ett annat träningsupplägg nu som vi tror på och på Jannes anläggning finns allt en ung gosse som Borking kommer uppskatta. Allt från egen box, veterinärstation, daglig utevistelse, skötaren Emelie Mood som har lång erfarenhet av travet, spa anläggning för hästar där Borking kan simma i poolen, fina träningsvägar och väldigt nära till Hagmyrens travbana. Hästarna får laserbehandlingar och träffa tandläkare och allt som de kan tänkas behöva och det känns så bra för oss på Vårdkompetens att vi har möjligheten att ge Borking detta.

Vi bjuder på ett par bilder tagna under denna vecka då Borking nyss träffat tandläkaren och sen när Janne kör banjobb med Borking.

 

161228

Årets sista uppdatering från Borking.

Borking tränar på och verkar trivas bra hos nya tränaren Janne och med skötaren Emelie. Borking har fått träffa hästtandläkaren, fått nya skor och blivit vaccinerad. Han har fått några nya killkompisar som han leker med ute i hagen varje dag och han trivs bra med dessa nya vänner.

Efter nyår så kommer Borking få testa poolen och att lära sig simma i denna spa anläggning som finns i anslutning till träningscampen. Det skall bli roligt att få följa gossen när han skall lära sig detta. Han har testat skrittmaskinen och det gjorde han på ett bra sätt så nu hoppas vi att han tar simträningen lika bra.

Emelie uppdaterar oss varje vecka med information och bilder och ni får ett par bilder av Borking i ny pyjamas och en liten julbild.

 

   

 

190415

 

Mycket vatten har runnit under vår bro sen vi sist uppdaterade om Borking. Han flyttades till Jan-Olov Åberg i Bollnäs 2017 under sommaren. Han står fortfarande i proffsträning och har utvecklats enormt bra. Han har till dags datum tjänat över 100 000 kr och vi är alla riktigt nöjda med honom.

Han nästa start är på Romme travbana 190421 och då får vi hålla tummarna för Borking. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.